Muziek speelt een centrale rol in de dagbesteding bij PodAa en wordt gebruikt als een vorm van therapie voor bezoekers. De helende kracht van muziek helpt om emoties te uiten, stress te verminderen en het zelfvertrouwen van deelnemers te vergroten. Muziektherapie biedt een veilige en gestructureerde manier voor deelnemers om gevoelens te verwerken die ze anders moeilijk kunnen verwoorden. De ritmische patronen en melodieën helpen om spanning los te laten en een gevoel van rust te ervaren. Bovendien bevordert muziek cognitieve functies, wat vooral belangrijk is voor mensen met dementie of hersenletsel. Deelnemers kunnen via muziek op een creatieve en plezierige manier verbinding maken met zichzelf en anderen.
Dagelijkse muzikale activiteiten, zoals zingen en het bespelen van instrumenten, geven de deelnemers de kans om op een speelse manier hun talenten te ontdekken en zich creatief te uiten. Vooral voor mensen met communicatieve beperkingen, zoals mensen met autisme of dementie, biedt muziek een alternatieve manier van expressie.
Daarnaast bevordert muziektherapie de sociale interactie. In groepssessies werken deelnemers samen, wat helpt om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Muziek is een verbindend element dat zorgt voor plezier, ontspanning en zelfontplooiing. Bij PodAa wordt muziek niet alleen ingezet voor vermaak, maar ook als krachtig hulpmiddel om de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers te stimuleren.
Wij zijn een kleine maatschappij waar je in alle eenvoud kunt aarden. Waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en versterken.
Samen met de cliënt en ouders/verzorgers/woonbegeleiders maken we een zorgplan, dat goed past bij de ambities, wensen en mogelijkheden.